Bedrijven

Bedrijven

Op deze pagina zijn alle acties, financieringsmogelijkheden en andere informatie te vinden voor bedrijven die graag bomen willen planten.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen doe je met Plan Boom, want als bedrijf kun je ook meehelpen Nederland groener en gezonder te maken. Bijvoorbeeld door bij een plantactie van Plan Boom financiële ondersteuning en materiaal aan te bieden. Of door ruimte te creëren voor bomen op het bedrijventerrein.

 • Lees hier wat je allemaal kunt doen als bedrijf

  Vergroen je eigen bedrijfsterrein

  Daarmee creëer je een gezondere (werk en leef)omgeving, vergroot je biodiversiteit en leg je CO2 vast. Je ontvang gratis advies over sortimentskeuze, aanplant en onderhoud.

  Ondersteun een lokaal initiatief (noaberschap)

  Sponsor lokale bewonersinitatieven die zich richten op het aanplanten van bomen en struiken.
  Zo geef je terug aan je omgeving en help je lokaal mee.

  Plant samen met je klant

  Bied jouw klanten aan om mee te helpen met onze plantacties of kies er als recreatieondernemer bijvoorbeeld voor om per boeking een klein bedrag te investeren in bomen planten. Zo laat je zien dat jouw bedrijf zich inzet voor biodiversiteit en tegen klimaatverandering.

 

Actie - Meer Bomen Nu

Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. De organisatie ziet bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug.

 

Project Agroforestry voor klimaatpositieve zuivel en biodiversiteit

Binnen dit project zijn onderzoekers van Wageningen University & Research en melkveehouders in de noordelijke provincies aan de slag met agroforestry. Ook LTO Noord en de noordelijke natuur- en milieufederaties zijn betrokken. Doel is om melkveehouders kennis te laten maken met agroforestry en hen handvatten te geven om agroforestry in de toekomst in te passen binnen hun bedrijfsvoering. Meer lezen Agroforestry voor klimaatpositieve zuivel en biodiversiteit? Klik hier!

 

Kennis-praktijk programma Boeren met bomen en struiken

In Groningen, Friesland en Drenthe zijn boeren vanuit verschillende projecten aan de slag met agroforestry.  In dit programma van de noordelijke natuur- en milieufederaties delen we kennis uit deze projecten. Ook zijn er excursies naar praktijklocaties. Deelnemers ontvangen daarnaast handige informatiebladen met uitleg over de toepassing van agroforestry. Benieuwd naar meer info over het kennis-praktijk programma Boeren met bomen en struiken? Klik hier!

 

 

Wil je graag bomen planten maar heb je geen idee waar je moet beginnen?
Er zijn al veel interessante dingen gedaan.

Heeft jouw bedrijf een boom geplant? Meld hem dan hier aan! Samen zetten we de teller op 1 miljoen extra bomen in Drenthe!