Eerste bomen geplant in Mandenmakerspark Meppel

8 maart 2023

Eerste bomen geplant in Mandenmakerspark Meppel

Op woensdag 8 maart zijn de eerste bomen in het nieuwe Mandenmakerspark in de wijk Nieuwveense Landen geplant. Gedeputeerde Henk Jumelet, wethouder van Robin van Ulzen en directeur Bertjan Boom van het bedrijf Boom plantten de eerste boom. Het bedrijf Boom doneerde ter gelegenheid van zijn 125 jarig jubileum een behoorlijk aantal bomen en jonge aanplant. Doordat ook de gemeente Meppel en de provincie Drenthe hebben bijgedragen, worden er in totaal 3281 bomen aangeplant. Het park is mede dankzij de inzet van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Landschapsbeheer Drenthe tot stand gekomen.

Initiatief voor het park lag bij firma Boom B.V., laboratoriumleverancier uit Meppel. In 2020 bestond het familiebedrijf precies 125 jaar. Omdat ze dit niet uitgebreid konden vieren, ontstond het idee om een cadeau te geven waarmee ze investeren in de toekomst van iedereen: het planten van bomen in een eigen bos. In het kader van Plan Boom hielpen wij het bedrijf Boom bij het vinden van een geschikte locatie. Via de gemeente werd een plek gevonden in de wijk Nieuwveense Landen.

Het park is met inbreng van omwonenden en leerlingen van het Technasium Dingstede ontworpen. Na aanplant van de eerste boom, gingen medewerkers van de firma Boom samen met de aannemer aan de slag om o.a. fruitbomen bij de ingang van het park te planten. Naast bomen krijgt het park ook een kikkerpoel, een ligweide en een aantal speeltoestellen.

In samenwerking met stichting Steenbreek Meppel wordt bij de kikkerpoel eind maart nog een amfibiemuur gerealiseerd. In deze gestapelde muur van oude stoeptegels kunnen kleine diertjes en planten zich nestelen in de gaten en kieren. In april wordt het park opgeleverd en kunnen jong en oud genieten van dit nieuwe stukje groen in Nieuwveense Landen.