Particulieren

Particulieren

Op deze pagina zijn alle acties, financieringsmogelijkheden, inspiratie en andere informatie te vinden voor particulieren die graag bomen willen planten.

Boompjes voor beginners

Bestel nu je boompjespakket en krijg het pakket in de tweede helft van januari gratis bij je thuis bezorgd! Het pakket hebben we zorgvuldig voor je samengesteld met drie mooie inheemse soorten. Vanuit je luie stoel zie jij straks hoe je boompje(s) ieder jaar mooier en groter worden. Dat is genieten voor jou maar ook voor de vogels, vlinders en insecten. Doe je mee? Samen planten we bomen!

Bestel direct!

 • Lees meer over het project

  Jouw Boompjes voor beginners-pakket

  • 3 boompjes voor eigen tuin (ca. 40 cm.)
  • Veldesdoorn, Sporkehout en Gele kornoelje
  • 25 euro
  • gratis thuis bezorgd mét handige plantinstrauctie
  • levering van december tot maart (plantseizoen)

  Meer weten over de boompjes? Hier lees je alles over de ideale standplaats, hoogte, bloeiwijze en leuke recepten.

Subsidie voor bomen planten

Vanaf 1 maart 2023 kunnen inwoners uit de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe en Westerveld subsidie aanvragen voor het groener maken van hun tuin. Met deze subsidieregeling wil de provincie inwoners stimuleren om één of meerdere duurzame maatregelen in hun tuin te nemen. Zo is het mogelijk om 1 of 2 bomen te planten en per boom €35,- te ontvangen.

Lees hier meer

Project - Bosaanplant op particuliere gronden

Landschapsbeheer Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe willen, samen met particulieren, kleine bosjes terug in het landschap brengen, op plekken waar het landschappelijk en historisch past. Deze bossen zijn, ondanks hun kleine formaat, van grote waarde: ze bieden voedsel- en schuilplekken voor dieren, slaan koolstof op, vormen verbindingen tussen natuurgebieden en maken het landschap gevarieerder.

 • Lees meer over het project

  We zijn op zoek naar particulieren die minimaal 2500 vierkante meter van hun grond in het buitengebied willen beplanten met bomen en struiken. We planten soorten aan die van oorsprong in Drenthe voorkomen en die passen bij het gebied, het landschap en de bodem.

  Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met:
  Landschapsbeheer Drenthe via info@lbdrenthe.nl.

  Let op! Het is belangrijk dat er geïnteresseerden bij de aanmelding een kaartje meesturen, waarop is aangegeven op welk perceel men het bosje wil aanplanten. Dit mag gewoon een tekeningetje zijn of een kaartje van Google Maps waarop je met stift, potlood of pen aangeeft om welk deel van het erf het gaat.

  Voorwaarden bosaanplant op particuliere gronden

 

Vrijwilligers

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken, individueel of in groepsverband? Of heb je een locatie op het oog in je eigen omgeving waar meer bomen niet zouden misstaan? Wil je meehelpen met bomen planten of heb je een ander goed idee?

Laat het ons dan weten!

Lijkt het je leuk om hoogstamfruitbomen te onderhouden? Dan is de vrijwilligersbrigade misschien wat voor jou. Je leest hier meer, onder het kopje Hoogstamfruitbomen.

Project - Trees for All

Het goede doel ‘Trees for All’ plant bossen in Nederland en in het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Particulieren kunnen meedoen op meerdere manieren, namelijk door bomen te planten, CO2 te compenseren, een boom cadeau te doen, een actie te starten, donateur te worden of na te laten in je testament.

Lees meer over Trees for All

 

Actie - Meer Bomen Nu

Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. De organisatie ziet bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug.

 • Lees meer over het project

  Er is binnen het project een rol voor iedereen. Van scholen tot particulieren en van bedrijven tot overheidsinstanties. Particulieren kunnen op verschillende manieren meedoen. Je kan ergens gaan helpen planten. Of je oogst mee en neemt een gedeelte hiervan mee voor je eigen tuin. Ook zullen rondom de Nationale Boomfeestdag in het hele land boomweggeefdagen worden georganiseerd.

  Klik hier als je beniewd bent wat jij kunt doen!

 

Stimuleringsregeling erf- en landeigenaren Meppel

Landschapsbeheer Drenthe gaat dit najaar weer ondersteuning aan erf- en landeigenaren in de gemeente Meppel bieden voor de inrichting van erf en landschap. Dit in het kader van de Stimuleringsregeling Landschap en Biodiversiteit. Landschapsbeheer Drenthe stelt samen met de aanvragen een inrichtings- en onderhoudsplan.

Lees meer over de stimuleringsregeling

 

Wil je graag bomen planten maar heb je geen idee waar je moet beginnen?
Er zijn al veel interessante dingen gedaan.

Heb jij een boom geplant? Meld hem dan hier aan! Samen zetten we de teller op 1 miljoen extra bomen in Drenthe!