Scholen

Scholen

Op deze pagina zijn alle acties, financieringsmogelijkheden, inspiratie en andere informatie te vinden voor scholen die graag bomen willen planten.

Subsidieregeling - Scholen

Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe zijn voor de jaren 2021-2023 vanuit Plan Boom middelen beschikbaar voor de financiering van plantgoed voor op schoolpleinen. Geïnteresseerd? Lees hier de voorwaarden voor financiering van bomen en struiken.

Wil je in het voorjaar planten? Dien dan voor 15 februari je aanvraag in. Liever in het najaar aan de slag? Doe de aanvraag dan voor 15 oktober. 

Vraag hier je bomen en struiken aan 
 

Project - Bijles

Landschapsbeheer Drenthe is samen met IVN Natuureductie in 2020 met het project ‘Bijles’ gestart. Kinderen op basisscholen in Drenthe worden aan de hand van opdrachten bewust gemaakt van onder andere de ideale leefomgeving van de wilde bij en de rol die zij spelen in de bestuiving. rol die wilde bijen spelen in de bestuiving. Ook gaan de leerlingen aan de slag met het bij-vriendelijk inrichten van hun schoolplein. Om scholen te ondersteunen bij het (her)inrichten van hun schoolplein zijn vier menukeuzes samengesteld. Wil jij met je school aan de slag met het bij-vriendelijk (her)inrichten van het schoolplein?

Klik hier voor meer informatie over het project bijles!

Actie - Meer Bomen Nu

Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. De organisatie ziet bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug.

 

Wil jij als school graag bomen planten maar heb je geen idee waar je moet beginnen?
Er zijn al veel interessante dingen gedaan.

Heb jij een boom geplant? Meld hem dan hier aan! Samen zetten we de teller op 1 miljoen extra bomen in Drenthe!