Plantactie Plan Boom op Landgoed Valkenstijn

19 maart 2021

Plantactie Plan Boom op Landgoed Valkenstijn

Vrijwilligers hebben 19 maart verschillende bomen en struiken op Landgoed Valkenstijn in Assen aangeplant. Het plantgoed was beschikbaar gesteld door Plan Boom Drenthe en mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe.

Elke twee weken verricht de Groengroep van Stichting Landgoed Valkenstijn werkzaamheden op het landgoed. Deze keer zijn beuken, eiken, walnotenbomen en allerlei struiken zoals meidoorn, sleedoorn en Gelderse roos aangeplant. De Groengroep had voor de levering van de bomen een aanvraag gedaan bij Plan Boom Drenthe.

Ook andere Drentse bewonersinitiatieven en scholen hebben dit voorjaar bomen en struiken van Plan Boom ontvangen.  Wil je ook bomen of struiken in jouw buurt of wijk aanplanten? Kijk dan voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagformulier op www.planboomdrenthe.nl.

In 2020 zijn de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap met het landelijke project Plan Boom gestart. Doel van het project is om de komende jaren in Drenthe een miljoen extra bomen en struiken te planten. Dit gebeurt samen met bewoners, boeren, bedrijven, overheden en particuliere grondeigenaren.

Een welverdiende koffiepauze van de Groengroep