Geesbrug kiest voor meer biodiversiteit

9 december 2021

Geesbrug kiest voor meer biodiversiteit

Eind november hebben tien bewoners van Geesbrug struiken aangeplant om de biodiversiteit in hun woonomgeving te verhogen. De bewoners meldden zich eerder dit jaar bij Plan Boom voor een aanvraag.

Hun project, waarbij ze de Amerikaanse vogelkers wilden verwijderen om er inheemste struiken terug te planten, werd in samenwerking met de gemeente Coevorden en Landschapsbeheer Drenthe verder uitgewerkt.

Duidelijke rolverdeling

Al snel lag er een plan op tafel. De gemeente zou zorgen voor de verwijdering van de Amerikaanse vogelkers. Landschapsbeheer Drenthe nam de taak op zich om struiken en werkhandschoenen te regelen. De bewoners zouden aan de slag gaan met het in de grond zetten van het nieuwe plantgoed. Eén van de bewoners zei na de uitvoer: ‘Iedereen was enthousiast. Alles ging lekker vlot! We zouden graag nog een vervolgstap doen met vogelhuisjes en vleermuiskasten.’

Het was een mooie aftrap van deze nieuwe samenwerking. In het kader van de biodiversiteit en de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups gaan de bewoners, samen met de gemeenten en Landschapsbeheer Drenthe, nu aan de slag met vols en vleermuizen.