De droom van IVN Hoogeveen

4 februari 2021

De droom van IVN Hoogeveen

Hoogeveen – Het is een grote ambitie: 55.697 bomen, struiken en bloemen erbij in het voorjaar van 2022 binnen de gemeente Hoogeveen. Het aantal staat symbool voor alle inwoners van Hoogeveen. Het groen moet verschijnen op allerlei locaties in de gemeente: bij scholen, in buurten en wijken en ook bij particulieren en bedrijven. Het is de droom van IVN Hoogeveen en een mooie impuls voor de biodiversiteit in de gemeente. De droom, die eigenlijk begon als droom van Grietje Loof, valt in vruchtbare aarde. De eerste locaties waar dit voorjaar wordt begonnen zijn in beeld en er wordt achter de schermen hard gewerkt.

Grietje Loof, foto André Weima

„Deze droom geeft zoveel energie”, vertelt Grietje Loof lachend. Ze is al jaren actief voor IVN Hoogeveen en ambassadeur voor dit mooie project. „Zo gaan we dit voorjaar een kleine 500 boompjes en struiken uitdelen aan mensen om de bewustwording te vergroten. Maar ook de eerste buurten melden zich al voor het planten van bijvoorbeeld fruitbomen. En we zijn bezig met een heel mooi en groots plan. Daarover vertellen we binnenkort meer. Ons plan valt echt in vruchtbare aarde merken we, geweldig!”

In dit voorjaar wordt eerst op particuliere locaties geplant. Het is namelijk belangrijk dat ook het beheer en onderhoud voor de toekomst goed gewaarborgd is. De locaties in het openbaar gebied komen daarom pas in het najaar van 2021 in beeld. IVN Hoogeveen heeft daarover volop afstemming met de gemeente Hoogeveen. Ook wordt er volop samengewerkt met Plan Boom.

Locaties aanmelden
„Mensen kunnen nog steeds hun locaties aanmelden. We onderzoeken alle locaties op geschiktheid van planten en willen zoveel mogelijk wensen honoreren. Ons doel is om de bewustwording rondom groen te verbeteren, de biodiversiteit te verhogen en mensen in te laten zien dat we zelf het verschil kunnen maken voor een betere wereld”, zo vertelt Grietje.

Ook melden zich al de eerste organisaties en bedrijven die financieel willen bijdragen om de bomen, bloemen en struiken te sponsoren. „Voor dit ambitieuze en mooie plan is elke bijdrage, groot of klein, meer dan welkom. Want wie een boom, bloem of struik plant geeft om meer dan zichzelf. Wie een locatie wil doorgeven, het beheer en onderhoud moet geregeld zijn, kan een mail sturen naar: droomvanivn@gmail.com. Wie als particulier, bedrijf of organisatie een financiële bijdrage wil leveren kan dit doen door een bedrag over te maken naar: NL39 TRIO 0338 937900 t.a.v. ‘De Droom van IVN Hoogeveen’.”

Bron: Hoogeveensche Courant