Groepen en initiatieven

Groepen en initiatieven

Op deze pagina zijn alle acties, financieringsmogelijkheden, inspiratie en andere informatie te vinden voor groepen en initiatieven die graag bomen willen planten.

Plannen of een goed idee?

Wil je zelf een plantactie organiseren of heb je een locatie op het oog in je eigen omgeving? Vertel ons over je plannen en geef aan wat je nodig hebt om je plan te realiseren.

Klik hier om ons via een mailtje meer te vertellen!

Actie - Meer Bomen Nu

Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. De organisatie ziet bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug.

  • Lees meer over het project

    Er is binnen het project een rol voor iedereen. Van scholen tot particulieren en van bedrijven tot overheidsinstanties. Groepen en initiatieven kunnen op verschillende manieren meedoen. Ze kunnen ergens gaan helpen planten of de oogst deels meenemen om ergens anders terug te planten. Ook zullen rondom de Nationale Boomfeestdag in het hele land boomweggeefdagen worden georganiseerd.

    Klik hier als je beniewd bent wat jij kunt doen!

GroenDoen Fonds

Heb jij een goed idee om in jouw omgeving bomen te planten? Trees for All helpt je jouw plan waar te maken! Vanuit hun GroenDoen Fonds bieden ze financiële steun voor lokale, groene initiatieven. Wil jij bijvoorbeeld samen met andere natuurliefhebbers een boomgaard aanleggen? Of heb je met een groep vrijwilligers een plan voor de aanleg van een dorpspark of minibos? Dan kun je een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage vanuit ons GroenDoen Fonds!

Lees hier meer over het GroenDoen Fonds!

Actie: Hoop Heggen

Je wilt wat doen in plaats van te wachten aan zijlijn op een oplossing voor biodiversiteitsverlies of klimaatverandering? Dat kan! Bijvoorbeeld door gewoon een zaterdagochtend mee te planten. Gedachten op oneindig en praktisch bezig zijn. De wereld verbeteren met heggen is leuk, geeft betekenis aan je dag en bevordert de biodiversiteit. En je treft altijd weer mooie mensen!

Lees hiermeer over de plantdagen in Drenthe dit najaar!

 

Wil je graag bomen planten maar heb je geen idee waar je moet beginnen?
Er zijn al veel interessante dingen gedaan.

Heb jij een boom geplant? Meld hem dan hier aan! Samen zetten we de teller op 1 miljoen extra bomen in Drenthe!