Groepen en initiatieven

Groepen en initiatieven

Op deze pagina zijn alle acties, financieringsmogelijkheden, inspiratie en andere informatie te vinden voor groepen en initiatieven die graag bomen willen planten.

Subsidieregeling - Bewonersinitiatieven en groepen

Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe zijn voor de jaren 2021-2023 vanuit Plan Boom middelen beschikbaar voor financiering van plantgoed voor bewonersinitiatieven en groepen. Geïnteresseerd? Lees hier de voorwaarden voor financiering van bomen en struiken.
Planten in het voorjaar? Vraag dan voor 15 februari je plantgoed aan. Liever in het najaar aan de slag? Dien de aanvraag dan in voor 15 oktober. 

Vraag hier je bomen en struiken aan 

Plannen of een goed idee?

Wil je zelf een plantactie organiseren of heb je een locatie op het oog in je eigen omgeving? Vertel ons over je plannen en geef aan wat je nodig hebt om je plan te realiseren.

Klik hier om ons via een mailtje meer te vertellen!

Actie - Meer Bomen Nu

Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. De organisatie ziet bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug.

  • Lees meer over het project

    Er is binnen het project een rol voor iedereen. Van scholen tot particulieren en van bedrijven tot overheidsinstanties. Groepen en initiatieven kunnen op verschillende manieren meedoen. Ze kunnen ergens gaan helpen planten of de oogst deels meenemen om ergens anders terug te planten. Ook zullen rondom de Nationale Boomfeestdag in het hele land boomweggeefdagen worden georganiseerd.

    Klik hier als je beniewd bent wat jij kunt doen!

GroenDoen Fonds

Heb jij een goed idee om in jouw omgeving bomen te planten? Trees for All helpt je jouw plan waar te maken! Vanuit hun GroenDoen Fonds bieden ze financiële steun voor lokale, groene initiatieven. Wil jij bijvoorbeeld samen met andere natuurliefhebbers een boomgaard aanleggen? Of heb je met een groep vrijwilligers een plan voor de aanleg van een dorpspark of minibos? Dan kun je een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage vanuit ons GroenDoen Fonds!

Lees hier meer over het GroenDoen Fonds!

Wil je graag bomen planten maar heb je geen idee waar je moet beginnen?
Er zijn al veel interessante dingen gedaan.

Heb jij een boom geplant? Meld hem dan hier aan! Samen zetten we de teller op 1 miljoen extra bomen in Drenthe!